Burz Media Producție și post-producție conținut new media

De mai bine de 11 ani producem podcasturi audio și video pentru clienții și consumatorii noștri.

Află mai multe

Producție de podcasturi

Alături de Burzcast™, podcastul nostru, de peste 6 ani producem conținut audio, în format preînregistrat, la cerere, sub formă de podcasturi, pentru clienții noștri.

Transmisiuni audio-video

Realizăm transmisiuni audio și video, live, prin feed-uri din studio, cu sau fără invitați remote, call-ins și live streaming în formatele MP3 sau AAC (pentru audio), H.264 sau HEVC (pentru video).

Producție conținut OTT

Podcasturi audio

Podcasturile audio reprezintă conținut new media, audio, preînregistrat, distribuit sub formă de fișiere MP3, AAC (sau alte formate similare), prin intermediul platformelor și directoarelor de podcasting.

Ne-am început călătoria noastră prin minunata lume a podcasturilor acum 11 ani. Am reușit să producem primul podcast românesc pe teme de tehnologie și am rămași fideli acestui mediu de comunicare.

Asistăm în această perioadă la cea mai mare și susținută creștere a podcasturilor audio și în România. Pe piața internațională de podcasturi jocurile sunt făcute de companii precum Apple, Spotify și, mai nou, de către SiriusXM. Aceste investiții realizate în ultimii ani în partea de audio, împreună cu o creștere a utilizării device-urilor AI audio, precum HomePod și Amazon Alexa, denotă trendul ascendent al acestui mediu.

Faptul că un podcast audio poate fi consumat pasiv, la cerere, în timpul unor activități de ruțină susține cererea de conținut de calitate.

Podcasturi video

Podcasturile video și vlog-urile sunt mai cunoscute milenialiilor și generatiei Z, consumatori de conținut pe platformele de video OTT, precum YouTube și Twitch.

Pe de altă parte, unii "YouTube-ri" au ajuns atât de celebri, unii chiar la rang de influencer-i, încât din conținutul lor au început să își creeze adevărate business-uri care pot susține salariile unor angajați de-ai lor.

Pe partea de conținut video OTT, aici incluzând și podcasturi video, postate apoi și în format audio, poate cel mai cunoscut caz este cel al lui Joe Rogan, al cărui podcast a devenit conținut exclusiv pe Spotify, după una dintre cele mai mari achiziții de conținut din acest mediu.

Adițional, în urma pandemiei de SARS-CoV-2, cadrele didactice trebuie să învețe un nou format de media: susținerea cursurilor online, prin video live și la cerere. Acest conținut poate fi postat și sub formă de podcasturi video pentru studenți.

Burzcast Podcast

BURZCAST

Podcastul românesc despre tehnologie și management.

Produs și înregistrat de către Razvan Burz, acest podcast românesc (și celălalte forme de new media pe care le producem), aduc în fața microfonului (și, uneori a camerei) leaderi în domeniul lor de expertiză. Invitații sunt fie developeri, oameni din domeniul tehnic, manageri de companii, antreprenori, creatori de conținut new media și alți oameni faini pe care suntem siguri că ți-ar plăcea să îi asculți.

La Burzcast™ avem deja peste ascultări.

Cel mai bun moment pentru tehnologie

Cosmin Tătaru, de la TechTime.ro, a lansat un nou podcast despre tehnologie, iar episodul pilot l-a avut co-host pe Răvazn Burz de la Burzcast. ...


mai multe

Burzcast Podcast

Ultimele episoade din podcastul nostru

91: Ionut Balan despre CHIP si Mobzine

Am avut placerea de a sta de vorba cu Ionut Balan, Windows Insider MVP, gadget enthusiast, analist IT, fost redactor sef la revista CHIP, autor si co-fondator al website-ului de tehnologie, Mobzine.ro. Impreuna cu el am discutat tech, despre testarea produselor software si hardware si am atins subiectul invatamantului la ... ascultă episodul

90: Importanta continutului in SEO

In acest episod BSAX am raspuns unei probleme des intalnite la site-urile clientilor nostri: site-urile nu sunt gasite corect in motoarele de cautare. Acest lucru se datoreaza lipsei de continut, iar continutul este ceea ce face site-ul sa fie relevant mereu in cautari. Ideea este simpla: inainte de a-mi putea ... ascultă episodul

89: O zi istorica pentru Apple

Am discutat si glumit cu Adrian Boioglu despre ziua istorica pentru Apple. Aceasta data coincide cu evenimentul WWDC (World Wide Developer Conference) 2020, cand Apple a anuntat o schimbare de arhitectura: trecerea tuturor computerelor sale Mac pe Apple Silicon (SoC-uri proprietare bazate pe arhitectura ARM). Am discutat si prezentat si ... ascultă episodul

Studiu: Evoluție și consum de podcast în România

La începutul lunii iulie, 2020, agenția ThinkDigital, împreună cu BRAT - Biroul Român de Audit Transmedia, la inițiativa Banca Transilvania au realizat "Podcastul în România, 2020", primul studiu național privind ascultătorii podcasturilor.

Transmisiuni live

Realizăm transmisiuni live audio și video, de dimensiuni mici și medii, prin intermediul rețelelor de streaming precum YouTube, Twitch, LiveStream (Vimeo), Facebook Live, Periscope și Instagram.

Utilizam protocoale precum SHOUTcast, Icecast (pentru audio - format MP3 sau AAC) și HLS sau RTMP (pentru video - encodat in H.264 sau HEVC). Utilizăm și WebRTC pentru audio-video sau streaming de conferințe.


Mai multe

Capabilități BURZMEDIA

Transmisiuni audio live

 • Transmisiuni live din studio
 • Live call-in
 • Feed-uri redundante
 • Formate audio MP3 sau AAC

Producție podcasturi audio

 • Editare și procesare podcast
 • Publicare și management conținut
 • Realizare intro/outro
 • Transcriere în text

Transmisiuni video live

 • Transmisiuni live din studio
 • Multiple camere
 • Keying și greenscreen
 • Split screen și conferințe

Editare și post-producție video

 • Editare și procesare video
 • Color grading
 • Corectare track audio
 • Subtitrare și efecte

Encodare și compresie

 • Soluții bazate pe cloud
 • Livrare pe rețelele de streaming
 • H.264 sau HEVC (video)
 • MP3 sau AAC (audio)

Website pentru publicare

 • Realizare website podcast
 • Realizare website conținut video
 • Realizare și integrare player
 • Generare dinamică flux RSS

Training și consultanță

Oferim training și consultanță în vederea realizării de conținut audio, pentru distribuția OTT, în format podcast.

Proiectul nostru "Școala de podcasting și new media", susține podcasterii independenți și oferă resursele și expertiza necesare în vederea realizării de conținut new media independent.